top of page

Löhöloma Kanarialla

Löhöloma Kanarialla tapahtui vanhempieni kutsusta. Jo vuosi sitten meidän piti lähteä juhlistamaan isäni 60-vuotispäivää Kanarialle, mutta sitten mieheni sairastui ja mummoni kuoli lähes samalla viikolla. Ja matka oli peruttava. Nyt yritettiin sitten uudestaan ja päästiin matkaan.

Isäni täysiin kymmeniin liittyviin matkoihin onkin aina liittynyt jotain erikoista, joten toisaalta homma ei yllättänyt. Yksitoista vuotta sitten, kun lähdimme juhlimaan isäni 50-vuotissyntymäpäivää Karibialle, katselimme kauhuissamme paikallisesta TV:stä Thaimaan tsunamia ja sen tuhoa. Alkuperäinen suunnitelmamme oli nimittäin olla siellä, lennot ja hotellit olivat jo varattu pahimmilta tuhoalueilta - Krabilta ja Khao Lakista. Isäni kuitenkin vaihtoi suunnitelmia viime hetkellä ja lähdimmekin Karibialle. Siitä Luojalle ja isälleni kiitos :)

Tämän kertainen löhöloma tuli todella tarpeeseen. Juuri edellisten seikkojen vuoksi mennyt vuosi oli kohtalaisen rankka, joten teki todella hyvää pötkötellä Cran Canarialla todella hienossa All Inclusive -hotellissa kokonainen viikko. Ensimmäisenä päivänä kun kävelimme rantaa pitkin, kiitin vanhempiani reissusta ehkä 20 kertaa. En voinut uskoa miten hyvältä lämpö ja valo marraskuussa tuntui. Mulle ei tämä Suomen talvi oikein meinaa aina upota - ja veikkaan etten ehkä ole ainoa :)

Mitä me sitten tehtiin Kanarialla? Käveltiin rannalle ja pompittiin lasten kanssa aalloissa tai juostiin niitä karkuun. Naurettiin, syötiin hyvin, makoiltiin auringossa. Hotellissamme oli mahdollisuus maalailuun, joten taiteellinen tyttäreni halusi sinne ehdottomasti maalailemaan. Lapset pulikoi altaassa ja mummi opetti Pinjan uimaan. Se oli tosi iso juttu! Muutama superherkullinen mohitokin saatettiin aikuisten kesken nauttia.

Diabeteksen kanssa ei ollut mitään ongelmia. All Inclusivehan on muksujen kanssa erinomainen, vaikkei siinä mitään seikkailua sinänsä olekaan. Se vain on helppoa ja äärimmäisen vaivatonta. Tässä tapauksessa ruuat oli onneksi tosi hyviä, joten kelpasi syödä ja pötkötellä. Ja aina kun sokerit vesileikeissä vähän meni matalille, niin sokerijuomaa oli tarjolla jokaisessa hotellin allasbaarissa.

Kelit oli äärettömän hyvät, + 30 astetta taisi olla joka päivä. Ekat kolme päivää meni siihen, että sai mielen oikeaan moodiin, joten mielellään olisin viihtynyt saarella parikin viikkoa ;)

Ihana ja vaivaton nollauspaikka. Meri ja sen kohina tulvii rannasta jatkuvasti ja mikä parasta - lennot ovat kohtuu lyhyet ja kohteen aikaero Suomeen on vain 2 tuntia. Jos diabetes on perheellenne vielä ihan uusi juttu, niin Kanaria on tosi hyvä paikka harjoitella deen kanssa matkustamista. Sieltä löytyy hätätapauksessa myös suomalaiset lääkärit ja hyvä länsimainen terveydenhuolto. Reissuun lähteminen kannattaa aina :)


bottom of page