top of page

Leirintäalueiden helmi: Zugspitze

Nyt on pakko jakaa meidän Alppimatkan hienoin leirintäaluekokemus. Kun lähdimme Munchenistä Itävaltaan, ensimmäisenä määränpäänämme oli Zugspitzen leirintäalue aivan Saksan ja Itävallan rajalla. Olimme tehneet etukäteen varauksen, jossa oli kuitenkin mennyt jotain pieleen. Jännitimmekin loppuun saakka löytyykö alueelta meille tilaa. Yksi telttapaikka sattui olemaan vapaa, johon telttamme mahtui. Sinne sitten sijoituimme. Matkalle Munchenistä Zugspitzelle pysähdyimme Saksan puolella kuuluisaan "Prinsessa Ruususen linnaan", joka on kuulemma toiminut innoituksena itse Walt Disneylle. Linna oli kyllä hieno. Lue tästä lisää, mikäli suunnittelet reissua samalle seudulle.

Leirintäalue oli ihan sairaan hyvä. Todella hyvä ravintola ja ruuat. Hyvä hintataso, yksi telttayö taisi maksaa n. 60 e/koko perhe. Ihanat sisä- ja ulkouima-altaat ja alakerrassa vasta uusittu spa, jossa oli mm. erilaisia saunoja ja poreallas. Kaikki kuului telttapaikan hintaa - paitsi ruuat tietysti. Iso grillivati, josta koko perhe söi ja jäi vielä jäljellekin maksoi n. 40 e. Illalliseen meni siis rahaa jos halusi syödä aina ravintolassa, mutta me oltiin päätetty että muuten on sit luksusta jos kerran nukutaan teltassa. Kuitenkin tuolla alueella olisi hyvin pärjännyt vielä paljon pienemmälläkin budjetilla, jos on valmis kokkailemaan itse ruokansa. Lapset tykkäsi tästä paikasta ihan mielettömästi.

Vessat, keittiö- ja pesutilat olivat leirintäalueen tiloiksi tosi jees. Kerran pesin meidän pyykit noissa koneissa ja kuivausrummussa. Tuli super hyvää jälkeä ja oli ihanaa saada kassillinen puhtaalta tuoksuvia vaatteita :)

All in all: Maisemat alueella oli mielettömän kauniit ja fasiliteetit todella hyvät. Viisi tähteä ja isot suositukset! Me tykättiin ihan hirveesti. Alueella oli myös hotelli, joten jos telttamajoitus ei kiinnosta niin sinne sitten. Paikka on pikkumatkan päässä Munchenistä, jonne saa halpoja lentoja. Auton vuokrakin oli viikoksi meidän farkulla n. 300e. Bensoihin meni koko reissulla about 70 e. Not bääd siis!

Aivan leirintäalueen vierestä lähti myös kondolihissi n. 3000 m korkeuteen Zugspizen huipulle, jossa kannattaa käydä, koska maisemat on tällaiset:

bottom of page