top of page

Sushia ja muumioita, Lontoo Day 3


Aurinkoiset päivät saivat lomallamme Lontoossa jatkoa. Perjantai-aamuna jaoimme porukan kahteen ja mieheni lähti ostamaan meille telttaa Decathlonista Canada Waterilta. Decathlon-ketju on megaiso urheiluvälinekauppa, jossa jokaisen yhtään ulkoilmaihmiseksi itsensä tuntevan on käytävä. Sieltä löytyy muutamalla kympillä laadukkaita goretex-kenkiä, telttoja, makuupusseja, fitness-tavaroita ja kaikki pikkurahalla – tietysti. Tutustuin tähän ranskalaiseen ketjuun ensimmäisen kerran työskennellessäni Shanghaissa 2006. Ostamamme kaltainen teltta olisi Suomessa maksanut noin 700 euroa, mutta Decathlonissa se maksoi huonollakin euron kurssilla vain 220 euroa. Kun koko perheen lentoliput Lontooseen ostettiin 300 eurolla, niin voi laskea, että liput olivat lähes ilmaiset ja jäi vielä ylikin. Ohessa kuvaa komeasta teltastamme, kerromme sen toimivuudesta enemmän kun pääsemme Alpeille :)

Sillä välin kun mieheni shoppaili telttaa Decathlonissa, me lähdimme lasten kanssa katsomaan muumioita ja tutustumaan Egyptin historiaan British Museumiin. Lapset olivat innoissaan muumioista ja mietimme yhdessä esineitä katsoessamme, että miten vanhoja ne onkaan ja minkälaiset ihmiset niitä ovat mahtaneet käyttää. British Museum on valtavan hieno paikka kaiken ikäisille ja siellä kannattaa kyllä käydä.

Kun teltta oli ostettu ja muumiot nähty, koitti se aika mitä lapset olivat odottaneet ehkä eniten. Mummo ja pappa antoivat molemmille lapsille 50 euroa matkarahaa, jotka sai tuhlata esim. Disney-storessa Oxford Streetilla sekä Hamley’sissä, yhdessä maailman hienoimmista lelukaupoista. Pinja oli odottanut Doc McStuffins lääkäripukua & välineitä ja Joona puolestaan osti taikuritavaroita ja sisäbumerangin. Ilo oli huipussaan ja täytyy sanoa, että ulkomailla lelukaupastakin osataan tehdä mieletön elämys. Tässä olisi jotain mistä ottaa mallia!

Tämän jälkeen suuntasimme lasten kanssa Hyde Parkissa sijaitsevaan isoon ja ihanaan lastenpuistoon, Diana Memorial Playgroundille. Minä muistin tietenkin tube-pysäkin väärin ja jouduimme kävelemään pitkän matkan Hyde Parkin halki. Siinä on kyllä kaunis puisto keskellä kaupunkia. Jos ei olisi ollut lapsia, olisin vuokrannut kaupunkipyörän ja viettänyt aurinkoisena päivänä paljon enemmänkin aikaa Hyde Parkissa. Nyt ei kuitenkaan ollut lasten pyöriä vuokralla. Kuumuus oli paikoin aika tukala, onneksi inskat kulki Diabeteskauppa.fistä testiin saamassani EasyBag Single –viilennyspaketissa ja pysyivät hyvässä kunnossa ja toimivina koko reissun. Minulla on ollut nyt käytössä samalla tavoin toimivat EasyBag sekä Frio-kylmäpussi. Itse tykkäsin EasyBagista jopa enemmän, sillä se on vetoketjulla suljettava paketti, jossa on erillinen pitkulainen geeliä sisältävä osio, joka kastellaan. Näin kaikki muu ympärillä pysyy kuivana eikä ala haista samalla tavoin kuin Friossa.

Diana Memorial Playground on hurjan kiva leikkipuisto, missä on mm. iso merirosvolaiva keskellä puistoa sekä erilaisia muita alueita monen ikäisille lapsille. Puisto on myös niin hyvin valvottu, ettei sinne pääse aikuisetkaan yksin, vaan sinne pääsee ainoastaan lasten kanssa. Alueen sisällä on kahvila sekä siistit vessat ja hoitohuoneet. Oikein kiva kohde, kun on lasten kanssa reissussa Lontoossa.

Illalla menimme illalliselle Chinatowniin yhteen suosikki sushi-ravintolaamme (Tokio Diner). Tapasimme siellä myös mieheni työkaverin ja söimme järkyttävän paljon sushia. Iltakävely tehtiin Covent Gardenin läpi, jossa on iltaisin katuesityksiä, taikureita ja tanssijoita. Lapset tykkäävät pysähtyä katsomaan esityksiä ja Joonakin päätti, että hänestä tulee isona taikuri :) Jälkkärinä toimi herkkujäätelöt kaikille isosta Häagen Dazs –jäätelökaupasta.

bottom of page