top of page

Lista ennen reissua hoidettavista asioista


Kolme viikkoa aikaa ja lähdemme kesän ensimmäiselle reissulle. Eilen kun ajeltiin Pinjan kanssa Jumboon katsottiin auton ikkunasta, kun kone nousi ilta-auringossa taivaalle. Sitten mietittiin yhdessä, että kohta mekin lähdetään. Pinjaa harmitti, että lento on niin lyhyt että ehditään syödä lennolla vain kerran. Mua nauratti, koska vain lapsi voi sanoa noin. Toisaalta, kyllä tän ikäisten kanssa voisi pidemmätkin lennot jo lentää, mutta parempi näin kun näkemistä ja kokemista löytyy lähempääkin.

Samalla jäin miettimään mitä mahdamme tarvita reissuun mukaan. Lähinnä mitkä ovat niitä asioita, jotka pitää hoitaa kuntoon viimeistään nyt.

Listalle nousi seitsemän asiaa:

- Tarkista että passit on voimassa

- Tarkista että rokotukset on voimassa

- Pyydä diabeteshoitajalta englanninkielinen diabetestodistus

- Tsekkaa, että insuliineja on jääkaapissa ja hoida reseptit kuntoon.

- Katso, että tarvikkeita: neuloja, lansetteja jne. on riittävästi.

- Etsi/hae eurooppalaiset sairaanhoitokortit

- Hoida matkavakuutukset ajantasalle

Noi EU:n sairaanhoitokortit on kyllä hyvä olla olemassa, koska niitä vilauttamalla saa kaikkialla Euroopassa paikallisissa terveyskeskuksissa ja sairaaloissa hoitoa samaan hintaan kuin paikallisetkin. Lisää tietoa kortista on täällä.

Mitään erityisrokotuksia, hepatiitteja tai muita en ole suunnitellut antaa ja ne varmaan olisikin pitänyt hoitaa jo hyvissä ajoin. Jossain vaiheessa nekin kyllä kannattaisi varmaan tuutata, kun reissuja on tiedossa enemmänkin.

Mut nyt, pitäisi varmaan mennä varaamaan se vuokra-auto!

bottom of page